Turcia se oferă să evacueze cu vaporul oamenii din Mariupol

Turcia s-a oferit să evacueze cu vaporul persoanele blocate în oraşul asediat Mariupol, a anunţat sâmbătă ministrul Apărării din această ţară, conform CNN.

1934 afișări
Imaginea articolului Turcia se oferă să evacueze cu vaporul oamenii din Mariupol

Turcia se oferă să evacueze cu vaporul oamenii din Mariupol

"Putem oferi nave pentru evacuările din Mariupol, în special în ceea ce priveşte civilii, persoanele rănite şi cetăţenii turci şi cetăţeni din alte naţiuni", a declarat ministrul Hulusi Akar reporterilor.

Oraşul portuar, care se află pe ţărmul Mării Azov, pe coasta sudică a Ucrainei, a suferit pagube importante în urma atacurilor ruse şi iar încercările de evacuare au fost zădărnicite până sâmbătă.

Ministerul turc al Apărării a transmis "cererea de a sprijini evacuările" ataşatului militar rus la Ankara şi ataşatului militar turc la Moscova, care au transmis mesajul autorităţilor ruse. Ataşatul militar ucrainean la Ankara a transmis, de asemenea, mesajul autorităţilor ucrainene, potrivit lui Akar.

Turcia a găzduit echipele de negociere din Rusia şi Ucraina pentru discuţii la Istanbul la începutul acestei săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici