Turcia susţine că declaraţia lui Rex Tillerson este importantă, însă Ankara nu va păstra tăcerea

Turcia a afirmat, joi, că declaraţia secretarului de Stat al SUA, Rex Tillerson, cu privire la negarea construirii unei forţe de frontieră, este importantă, însă Ankara nu va păstra tăcerea în faţa entităţilor care îi vor ameninţa graniţele, informează site-ul agenţiei Reuters.

470 afișări
Imaginea articolului Turcia susţine că declaraţia lui Rex Tillerson este importantă, însă Ankara nu va păstra tăcerea

Turcia susţine că declaraţia lui Rex Tillerson este importantă, însă Ankara nu va păstra tăcerea

Turcia a reacţionat negativ după ce coaliţia coordonată de Statele Unite a anunţat că îşi va ajuta aliaţii sirieni, în special miliţia kurdă YPG, prin crearea unei "forţe pentru protecţia frontierelor", formată din 30.000 de militari.

Secretarul de Stat Rex Tillerson a declarat, miercuri, că a discutat cu ministrul de Externe al Turciei, pentru a clarifica problema, adăugând că situaţia a fost greşit interpretată şi descrisă.

"Această declaraţie este importantă, dar Turcia nu poate rămâne tăcută în faţa oricărei formaţiuni care îi va ameninţa frontierele", a declarat ministrul turc al Justiţiei, Abdulhamit Gul, după ce a fost întrebat despre comentariile lui Tillerson.

Ankara consideră că miliţia YPG este afiliată mişcării insurgente separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Turcia, Statele Unite şi Uniunea Europeană consideră că PKK este un grup terorist.

Turcia şi SUA, ambele aliate în cadrul NATO, au luptat de aceeaşi parte a războiului civil din Siria, însă decizia Washingtonului de a susţine forţele kurde a dus la declanşarea unor tensiuni între cele două state.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici