Turcia va bloca navele britanice „vânătoare de mine” destinate Ucrainei

Autorităţile din Turcia au arătat, marţi, că nu vor permite ca două nave britanice „vânătoare de mine” să tranziteze apele sale în drum spre Marea Neagră pentru a fi folosite de Ucraina, deoarece ar încălca un pact internaţional privind trecerea strâmtorilor Bosfor şi Dardanele în timp de război.

942 afișări
Imaginea articolului Turcia va bloca navele britanice „vânătoare de mine” destinate Ucrainei

Turcia va bloca navele britanice „vânătoare de mine” destinate Ucrainei

Autorităţile de la Ankara au declarat că nu vor permite ca două nave britanice „vânătoare de mine” să treacă prin apele sale în drum spre Marea Neagră pentru a fi folosite de Ucraina. Marea Britanie a arătat luna trecută că va transfera două nave către marina ucraineană pentru a ajuta la consolidarea operaţiunilor maritime ale Ucrainei în războiul cu Rusia, relatează Reuters.

Turcia, însă, membră a NATO, şi-a informat aliaţii că nu va permite navelor să folosească strâmtorile Bosfor şi Dardanele atât timp cât războiul din Ucraina continuă.

Când Rusia a invadat Ucraina, în 2022, Turcia a făcut apel la Convenţia de la Montreux, din 1936, blocând trecerea navelor militare pentru părţile aflate în conflict. Pactul exceptează navele care se întorc la bazele de origine.

Pe de altă parte, Ankara menţine relaţii bune atât cu Kievul, cât şi cu Moscova, pe fondul războiului, arată sursa citată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici