Turcia va fi pregătită să adere la UE până în 2013 - ministru

Turcia va fi pregătită să adere la Uniunea Europeană până în 2013, a declarat joi, la Riga, ministrul turc de Externe, Ali Babacan.

16 afișări
Imaginea articolului Turcia va fi pregătită să adere la UE până în 2013 - ministru

Turcia va fi pregătită să adere la UE până în 2013 - ministru (ImagineŞ Mediafax Foto/AFP)

"Suntem foarte hotărâţi să aderăm la Uniunea Europeană. Până în 2013, Turcia se va declara pregătită, însă nu ştim dacă UE va fi la rândul său pregătită", a declarat şeful diplomaţiei turce.

"Nu suntem foarte grăbiţi", a adăugat el, în cadrul unei vizite oficiale în Letonia, ţară membră UE din 2004. "În doi sau trei ani, Turcia va fi diferită de cum este acum", a adăugat ministrul.

Ankara a început în octombrie 2005 negocierile de aderare la Uniunea Europeană, însă doar zece din cele 35 de capitole de negocieri au fost deschise.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici