Turcinov: Conflictul din estul Ucrainei nu poate fi soluţionat doar pe cale diplomatică. Doar armata e în stare să pună capăt războiului

Preşedintele Parlamentului ucrainean, Oleksandr Turcinov, a apreciat duminică că situaţia din estul Ucrainei nu poate fi soluţionată doar pe cale diplomatică, ci numai cu ajutorul armatei, relatează agenţia oficială Ukrinform.

1443 afișări
Imaginea articolului Turcinov: Conflictul din estul Ucrainei nu poate fi soluţionat doar pe cale diplomatică. Doar armata e în stare să pună capăt războiului

Oleksandr Turcinov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Fără îndoială, sunt necesare negocieri şi consultări, pentru a încerca să găsim o soluţie paşnică în acest conflict, însă, sincer vorbind, nu cred că putem obţine rezultate urmând doar calea diplomatică", a declarat Turcinov, într-un interviu pentru postul de televiziune ucrainean Kanal 5.

"Doar armata ucraineană este în stare să pună capăt acestui război, eliberând complet regiunile Doneţk şi Lugansk", a subliniat preşedintele Parlamentului ucrainean.

În opinia lui Turcinov, "Rusia consideră Ucraina drept parte componentă a imperiului la care visează".

"(Preşedintele rus, Vladimir) Putin desfăşoară un război împotriva întregii Ucraine. El are scopul de a distruge Ucraina independentă şi democratică", a adăugat el.

Oficialul ucrainean şi-a exprimat speranţa că operaţiunea din estul Ucrainei se va încheia până în octombrie, când ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate, relatează agenţia RIA Novosti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici