Turiştii blocaţi în Grecia: Unii au putut părăsi insula Samothraki, însă fără maşinile personale

Unii turişti aflaţi în Samothraki au avut opţiunea de a părăsi insula după ce feribotul care asigura legătura cu restul Greciei s-a defectat, cu un transport naval de dimensiuni mai mici, însă nu şi-au putut lua şi maşinile personale cu ei, au declarat surse guvernamentale pentru MEDIAFAX.

3419 afișări
Imaginea articolului Turiştii blocaţi în Grecia: Unii au putut părăsi insula Samothraki, însă fără maşinile personale

Unii turişti aflaţi în Samothraki au putut părăsi insula, însă fără maşinile personale

„Problema pe care o au cetăţenii români de pe această insulă nu e ca şi cum o au doar ei. Insula în sine e una aparte, este din piatră, inclusiv transportul de apă potabilă se face cu acel feribot, e interesul autorităţilor Greciei să rezolve problema. Transportul fără maşini a funcţionat. Oamenii nu vor să îşi lase bunurile în urmă. Au putut în weekend, majoritatea care au rămas acolo sunt cu maşina”, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale.

Aproximativ 1.500 de turişti, inclusiv din România, au rămas blocaţi de mai multe zile pe Insula Samothraki după ce feriboturile care făceau legătura cu restul Greciei s-au defectat, relatează site-ul de ştiri voria.gr.

Feribotul "SAOS II" care făcea legătura între insula Samothraki şi oraşul Alexandroupolis din Grecia continentală s-a defectat săptămâna trecută, iar nava trimisă să suplinească lipsa feribotului s-a stricat şi ea.

Vestea a stârnit indignare şi panică printre turiştii care nu pot părăsi insula. Autorităţile le-au permis unor turişti să doarmă în clădiri ale administraţiei locale, iar unii turişti şi-au instalat corturi în apropierea portului.

Printre ce aproximativ 1.500 de turişti blocaţi pe insulă se numără români, bulgari, sârbi, francezi, britanici şi italieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici