Turiştii blocaţi pe insula Samothraki, din Grecia: Sute de străini, inclusiv români, evacuaţi începând de astăzi. Autorităţile au închiriat o navă rapidă după ce feriboturile s-au defectat | FOTO

Autorităţile greceşti au închiriat o navă rapidă care începând de miercuri va evacua turiştii rămaşi blocaţi de mai multe zile pe insula Samothraki, după ce feriboturile care făceau legătura cu restul Greciei s-au defectat, informează site-ul publicaţiei Kathimerini.

1382 afișări
Imaginea articolului Turiştii blocaţi pe insula Samothraki, din Grecia: Sute de străini, inclusiv români, evacuaţi începând de astăzi. Autorităţile au închiriat o navă rapidă după ce feriboturile s-au defectat | FOTO

Turiştii blocaţii pe insula Samothraki, din Grecia: Sute de străini, inclusiv români, evacuaţi începând de astăzi. Autorităţile au închiriat o navă rapidă după ce feriboturile s-au defectat

Thanasis Vitsas, primarul localităţii Samothraki, estimează că pe insulă au rămas blocaţi aproximativ 1.000 de turişti. Printre aceştia se numără şi mai mulţi cetăţeni români.

Pentru a rezolva problema cauzată de întreruperea legăturilor cu restul Greciei, autorităţile locale au închiriat catamaranul Andros Jet, o navă rapidă alcătuită din două corpuri de plutire, care va efectua câteva curse între Samothraki şi oraşul Alexandroupolis din Grecia continentală, în cursul zilelor de miercuri şi joi.

Feribotul "SAOS II" care făcea legătura între insula Samothraki şi oraşul Alexandroupolis din Grecia continentală s-a defectat săptămâna trecută, iar nava trimisă să suplinească lipsa feribotului s-a stricat şi ea.

Vestea a stârnit indignare şi panică printre turiştii care nu pot părăsi insula. Autorităţile au permis unor turişti să doarmă în clădiri ale administraţiei locale, iar unii turişti şi-au instalat corturi în apropierea portului.

Taguri:
grecia,
turism,
români

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici