Turiştii răpiţi în Egipt sunt în continuare pe teritoriul Libiei

Cei 11 turişti europeni şi opt egipteni răpiţi în urmă cu o săptămână în sudul Egiptului încă sunt captivi pe teritoriul Libiei, a declarat vineri un oficial sudanez de rang înalt, iar informaţia a fost confirmată de o sursă egipteană.

18 afișări
Imaginea articolului Turiştii răpiţi în Egipt sunt în continuare pe teritoriul Libiei

Turiştii răpiţi în Egipt sunt în continuare pe teritoriul Libiei

"Răpitorii i-au transportat la bordul unor vehicule în Libia. Sunt acolo şi astăzi", a declarat Ali Youssouf, director pentru protocol în cadrul Ministerului sudanez de Externe.

Capturaţi la 19 septembrie în sud-vestul Egiptului, cei 19 ostatici au fost iniţial transportaţi în Sudan, însă autorităţile de la Khartoum afirmă că joi au fost transferaţi în Libia.

"Sunt în continuare în Libia, nu avem alte informaţii", a declarat un oficial din cadrul serviciilor de securitate egiptene, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Youssouf a dat asigurări că toţi ostaticii "sunt bine".

"Supraveghem regiunea şi Sudanul face tot posibilul pentru a obţine eliberarea ostaticilor", adaugă el.

Grupul include 11 turişti - cinci italieni, cinci germani şi o româncă - precum şi opt egipteni - doi ghizi, patru şoferi, un agent de frontieră şi organizatorul excursiei.

Răpitorii cer ca Germania să îşi asume responsabilitatea achitării unei răscumpărări de şase milioane de euro, afirmă un oficial din cadrul serviciilor de securitate egiptene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici