Turnul 1 al World Trade Center a ajuns cea mai înaltă clădire din New York, fără să fie finalizat. Ce înălţime va avea după terminarea lucrărilor

Turnul 1 al complexului World Trade Center, ridicat în apropierea locului unuia dintre blocurile prăbuşite pe 11 septembrie 2001 şi supranumit "Turnul libertăţii", a devenit cea mai înaltă clădire din New York, deşi construcţia încă nu este finalizată.

1016 afișări
Imaginea articolului Turnul 1 al World Trade Center a ajuns cea mai înaltă clădire din New York, fără să fie finalizat. Ce înălţime va avea după terminarea lucrărilor

Turnul 1 al World Trade Center a ajuns cea mai înaltă clădire din New York, fără să fie finalizat. Ce înălţime va avea după terminarea lucrărilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Structura de oţel şi sticlă are deja 100 de etaje, iar când va fi finalizată va avea 104.

Luni, construcţia a atins nivelul de 381 de metri, depăşind cu câţiva metri Empire State Building, care era până acum cea mai înaltă clădire din New York.

O conferinţă de presă este programată luni după-amiază la etajul 71 al turnului, pentru celebrarea unui "eveniment major" de către Autoritatea Portuară din Manhattan.

Turnul 1WTC va fi definitivat în 2013 şi va avea înălţimea de 541 de metri, respectiv 1.776 de picioare (conform sistemul anglo-saxon), o cifră simbolizând anul independenţei Statelor Unite. "Turnul libertăţii" va fi cea mai înaltă clădire din Statele Unite şi a treia, ca înălţime, din lume.

Din martie 2008, cea mai înaltă clădire din lume este Burj Khalifa, în Dubai, având 828 de metri. Pe locul doi se clasează complexul Abraj Al-Bait din Arabia Saudită.

Turnul 1WTC a fost construit în partea de nord-vest a complexului prăbuşit acum 11 ani, în imediata apropiere a memorialului 11 septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici