Twitter nu va mai fi gratuit? Elon Musk vrea să taxeze lunar utilizatorii cu 20$ pentru a fi verificaţi

  • Elon Musk intenţionează să taxeze utilizatorii cu 20 dolari pentru verificarea lunară a conturilor
  • Dacă angajaţii nu îşi respectă termenul pentru implementarea funcţiei de plată, vor fi concediaţi de noul şef al platformei.
  • Utilizatorii care nu plătesc abonamentul vor pierde insignele de verificare
  • Elon Musk conduce o operaţiune împotriva utilizatorilor care fac spam sau care deţin conturi false pe Twitter.
  • Facebook nu cere bani, dar în schimb cere date confidenţiale - fotografii cu acte de identitate, numerele de telefon, numele reale şi poze de profil de la utilizatori. Multe conturi au fost dezactivate.
1884 afișări
Imaginea articolului Twitter nu va mai fi gratuit? Elon Musk vrea să taxeze lunar utilizatorii cu 20$ pentru a fi verificaţi

Acum că deţine Twitter, Elon Musk le-a oferit angajaţilor primul său ultimatum: să-şi îndeplinească termenul limită pentru a scumpi abonamentul Twitter Blue sau să împacheteze şi să plece.

Abonamentul Twitter Blue era introdus de anul trecut şi costa 5 dolari pe lună. 

Astfel, Twitter plănuieşte să taxeze fiecare utilizator cu 19,99 dolari prin noul abonament Twitter Blue. Utilizatorii au la dispoziţie 90 de zile să se aboneze sau vor pierde insigna albastră care atestă că le sunt verificate conturile. 

Elon Musk le-a dat angajaţilor o săptămână să implementeze funcţia pentru a fi lansată pe 7 noiembrie, cu o zi înaintea alegerilor intermediare din SUA, transmite The Verge, sau vor fi concediaţi. 

Şeful Twitterului şi-a exprimat poziţia dinaintea achiziţionării platformei privind verificarea conturilor utilizatorilor şi eliminarea conturilor false care fac spam.  

Pentru că Elon Musk este un antreprenor imprevizibil, există un risc crescut ca utilizatorii neverificaţi să fie excluşi de pe Twitter la cea mai mică încălcare a regulamentului decât utilizatorii verificaţi care au plătit pentru abonamentul lunar. 

Pentru că noul 'Chief Twit' vrea să facă profit, ar putea forţa astfel toţi utilizatorii să plătească pentru accesul neîngrădit la platforma de socializare, care este până la urmă o afacere din domeniul privat. 

Facebook, platforma creată de Mark Zuckerberg, nu are abonament plătit, dar de când cu scandalul din 2018 privind datele confidenţiale şi propaganda politică din Marea Britanie, obligă utilizatorii să-şi pună poză de profil, numele real, şi în unele cazuri, chiar să trimită fotografii cu actele lor de identitate şi numărul de telefon dacă îşi doresc să se exprime liberi în continuare pe reţeaua de socializare. 

"Confirmarea faptului că încerci să accesezi un cont care-ţi aparţine: securitatea ta este importantă pentru noi. Solicităm un document de identitate pentru a nu permite nimănui să-ţi acceseze contul, cu excepţia ta.
Confirmarea numelui tău: le cerem tuturor utilizatorilor de pe Facebook să-şi folosească numele din viaţa reală. Această măsură contribuie la protejarea ta şi a comunităţii noastre împotriva cazurilor de preluare de identitate.

Utilizatorilor li se poate solicita să-şi confirme identitatea pentru a preveni abuzurile precum înşelătoriile, phishingul şi influenţa politică străină", transmite Meta.

Facebook a dezactivat 1,3 miliarde de conturi pentru a combate conţinutul „fals” şi „dăunător”, a raportat Forbes în 2021, compania fondatoare Meta fiind foarte ostilă împotriva conturilor anonime fără poze de profil şi utilizatorilor cu conturi false care fac propagandă politică. Multe conturi au intrat în proces de verificare după ce utilizatorilor li s-a restricţionat funcţia de a scrie pe platformă şi le-au fost cerute date confidenţiale şi fotografii cu actele lor de identitate. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici