Twitter şi Facebook acuză China că încearcă să submineze protestele din Hong Kong utilizând conturi false

Reţelele de socializare online Twitter şi Facebook au anunţat luni că au destructurat o campanie de influenţare, ce beneficia de sprijin guvernamental din China şi care avea drept scop să submineze protestele pro-democraţie de la Hong Kong, informează agenţia de ştiri Reuters.

229 afișări
Imaginea articolului Twitter şi Facebook acuză China că încearcă să submineze protestele din Hong Kong utilizând conturi false

Twitter şi Facebook acuză China că încearcă să submineze protestele din Hong Kong folosind conturi false

Twitter Inc a anunţat că a suspendat 936 de conturi şi a precizat că, aparent, activitatea acestora era coordonată de China. Compania a adăugat că aceste conturi erau doar porţiunea mai activă a campaniei, iar o reţea mai mare, de aproximativ 200.000 de conturi, a fost suspendată înainte să devină activă în mod substanţial.

Conturile aveau drept scop să submineze legitimitatea şi poziţiile mişcării de protest de la Hong Kong, a transmis Twitter.

Facebook a transmis că a eliminat conturi şi pagini de pe o reţea mică în urma informaţiilor primite de la Twitter. Ancheta în acest caz a descoperit legături cu indivizi asociaţi cu autorităţile chineze.

Ambasada chineză în SUA şi Departamentul de Stat de la Washington nu au răspuns la cererile de a comenta cazul.

Companiile de socializare online sunt supuse presiunilor să combată campaniile ilicite de influenţare politică, după ce anchetatorii americani au ajuns la concluzia că Rusia a intervenit în scrutinul prezidenţial din SUA, desfăşurat în anul 2016.

Demonstraţiile pro-democraţie din Hong Kong durează de aproape trei luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 700 de protestatari au fost reţinuţi, iar mulţi sunt inculpaţi.

Taguri:
china,
proteste,
online

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici