Twitter vânează conturile jihadiştilor: Au fost închise peste 125.000 de profiluri online pentru "conţinut terorist"

Platforma de microblogging Twitter a început să utilizeze tehnologie antispam pentru depistarea conturilor care promovează terorismul, suspendând, în ultimele luni, 125.000 de profiluri online cu caracter islamist, informează cotidianul The New York Times.

414 afișări
Imaginea articolului Twitter vânează conturile jihadiştilor: Au fost închise peste 125.000 de profiluri online pentru "conţinut terorist"

Twitter vânează conturile jihadiştilor: Au fost închise peste 125.000 de profiluri online pentru "conţinut terorist"

Compania Twitter a lansat această campanie la îndemnul Administraţiei de la Washington, care a cerut reţelelor de socializare online să intensifice acţiunile de combatere a mesajelor de tip terorist.

În ultimele şapte luni, peste 125.000 de conturi care promovau "conţinut terorist", în principal ale unor simpatizanţi ai reţelei fundamentaliste Stat Islamic, au fost închise, a anunţat Twitter.

Reţelele de socializare online au devenit un instrument de recrutare şi radicalizare utilizat de grupuri precum organizaţia teroristă Stat Islamic.

Twitter, cu sediul în oraşul american San Francisco, a anunţat suplimentarea personalului specializat în depistarea conţinutului cu caracter terorist, pentru reducerea "semnificativă" a timpului de reacţie. Experţii Twitter utilizează tehnologie similară cu cea antispam pentru a depista şi suspenda conturile care promovează terorismul.

Administraţia Barack Obama a salutat anunţul platformei de microblogging.

"Avem angajamentul de a lua toate măsurile posibile pentru blocarea activităţilor teroriste, inclusiv în spaţiul cibernetic; salutăm măsurile luate de partenerii privaţi din acest domeniu", a transmis Casa Albă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici