Twitter vs India: compania contestă în instanţă ordinele privind blocarea de conţinut

Twitter a iniţiat o contestaţie legală în India împotriva ordinelor guvernului de a retrage conţinut de pe platformă.

174 afișări
Imaginea articolului Twitter vs India: compania contestă în instanţă ordinele privind blocarea de conţinut

Gigantul reţelelor de socializare a depus o petiţie la Înalta Curte din statul Karnataka pentru a se opune „mai multor" astfel de ordine, au declarat surse pentru BBC.

Twitter a reacţionat astfel la o scrisoare din partea guvernului din luna iunie prin care autorităţile avertizau asupra „consecinţelor grave" ale nerespectării unor astfel de ordine.

Twitter are peste 24 de milioane de utilizatori în India, potrivit unei estimări.

La câteva ore după depunerea petiţiei, ministrul federal Rajeev Chandrasekhar a scris pe Twitter că toate platformele de internet străine trebuie să respecte legile indiene.

Legea indiană privind tehnologia informaţiei permite guvernului să blocheze conţinutul online care „ameninţă securitatea statului" şi ordinea publică.

Gigantul reţelelor de socializare consideră că ordinele sunt „deficitare din punct de vedere procedural", iar multe dintre ele „demonstrează o utilizare excesivă a puterii şi sunt disproporţionate", au declarat sursele.

În ultimul an, autorităţile au cerut gigantului social media să elimine tweet-uri şi să blocheze conturi, invocând obiecţii bazate pe ordinea publică. Printre acestea se numără conturi şi tweet-uri legate de protestele masive ale fermierilor de anul trecut, conturi ale partidelor de opoziţie şi mesaje critice la adresa modului în care guvernul a gestionat pandemia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici