Uber renunţă la 3.700 de angajaţi după ce numărul curselor a scăzut cu 60%. Cât a pierdut compania

  • Uber renunţă la 3700 de angajaţi full-time, scrie BBC
  • Compania are o scădere de 60% în activitatea de ride sharing şi pierderi nete de 2,9 miliarde de dolari
  • Volumul de muncă este insuficient pentru toţi angajaţii, spun reprezentanţii Uber România
556 afișări
Imaginea articolului Uber renunţă la 3.700 de angajaţi după ce numărul curselor a scăzut cu 60%. Cât a pierdut compania

Uber renunţă la 3.700 de angajaţi după ce numărul curselor a scăzut cu 60%. Cât a pierdut compania


Compania de ridesharing Uber, anunţă că renunţă la 3.700 de angajaţi full-time. Aceasta declară pierderi de 2,9 miliarde de dolari din venituri totale de 3,5 miliarde.

Acum, când oamenii călătoresc mai puţin, realitatea tristă este că volumul de muncă existent este insuficient pentru mulţi dintre angajaţii noştri din departamentele de asistenţă. Având în vedere că nu ştim cât de mult va dura redresarea, suntem nevoiţi să luăm măsuri pentru a alinia costurile la dimensiunea pe care business-ul nostru o are în prezent”, spun reprezentanţii Uber România.

Compania venea din urmă cu o pierdere de 8,5 miliarde $ pe anul 2019, scrie BBC.

A fost o decizie foarte grea, dar necesară pentru a merge mai departe şi pentru a ieşi din această criză mai puternici”, anunţă reprezentanţii companiei.

Activitatea companiei de ridesharing se bazează foarte mult pe oraşele mari, oraşe care au fost puternic afectate ca urmare a pandemiei de Covid-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici