Ucigaşul din Cumbria fusese părăsit de partenera sa cu câteva săptămâni înaintea comiterii crimelor

Prietenii lui Derrick Bird, care a ucis miercuri 12 persoane în Marea Britanie, au precizat că partenera sa, originară din Thailanda, îl părăsise, trimiţându-i cu mesaj telefonic, cu câteva săptămâni înainte ca acesta să comită crimele, relatează Daily Mail.

27 afișări
Imaginea articolului Ucigaşul din Cumbria fusese părăsit de partenera sa cu câteva săptămâni înaintea comiterii crimelor

Ucigaşul din Cumbria fusese părăsit de partenera sa cu câteva săptămâni înaintea comiterii crimelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bărbatul în vârstă de 52 de ani, supraponderal şi cu chelie, era obsedat de o femeie, pe care o numea "Hon" şi căreia îi trimitea sute de lire sterline. O cunoscuse pe femeia, în vârstă de 32 de ani, într-o vacanţă petrecută în urmă cu trei ani în Thailanda. Ea i-a promis atunci să se va muta alături de el în Anglia şi că vor fi împreună. Acest lucru a fost o mare bucurie pentru bărbatul, supranumit de prietenii săi "câinele" pentru modul în care aborda femeile.

În urmă cu câteva săptămâni, ea l-a anunţat într-un mesaj scurt că "s-a terminat" şi că se întâlneşte cu altcineva.

Bird a fost batjocorit de colegii săi taximetrişti deoarece visul i-a fost spulberat. El intrase într-o dispută cu aceştia pentru că acaparaseră activitatea. Pierderea banilor pe care i-a trimis, înainte de a se despărţi, i-ar fi intensificat situaţia financiară dificilă.

Bărbatul, care se despărţise de mama celor doi fii ai săi în 1994, făcuse o obsesie pentru "Hon" în timpul unei excursii în 2007 alături de un grup de prieteni, notează Daily Mail. Pe durata excursiei de cinci săptămâni, el curta dansatoare la un club de striptease sau consuma băuturi alcoolice în baruri. Între persoanele cu care a călătorit atunci era unul dintre taximetriştrii pe care i-a împuşcat, Terry Kennedy, care a supravieţuit, dar căruia urmează să-i fie amputată luni mâna dreaptă. "Aborda femei în baruri, le cumpăra băuturi, le ducea pe câteva la hotel, nimic scandalos sau ieşit din comun", a afirmat el.

Potrivit unui alt prieten, Bird îi trimitea femeii sute de lire sterline pe care le economisea din munca sa de taximetrist. "Dar chiar cu câteva săptămâni înainte, i-a trimis 1.000 de lire sterline (circa 1.200 de euro), ceea este o sumă foarte de mare de bani pentru un taximetrist, şi apoi n-a mai auzit nimic de ea". "În cele din urmă, femeia i-a trimis un mesaj telefonic şi i-a spus să nu o mai contacteze niciodată deoarece se vede cu altcineva", a adăugat el.

Gelos şi plin de mânie, după ce l-a împuşcat pe fratele său geamăn David şi pe agentul Kevin Commons, Bird l-a omorât pe colegul său taximetrist Darren Rewcastle. El îl suspectase pe bărbatul în vârstă de 43 de ani că are o aventură amoroasă cu Linda Mills, mama celor doi copii ai săi.

Potrivit ediţiei electronice a Daily Express, Derrick Bird plănuise de cinci ani comiterea masacrului, soldat cu moartea a 12 persoane. Taximetristul s-a lăudat unei prostitutate cu care petrecuse o noapte în 2005 că într-o zi va ucide pe toată lumea care i se va opune.

Anul trecut, el le-a mărturisit prietenilor săi intenţiile criminale, avertizându-i că va "lua o armă şi îi va omorî" pe toţi pentru a rezolva disputele cu familia şi apropiaţii său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici