Ucraina a achiziţionat material de război în valoare de 11,5 milioane de dolari

Armata ucraineană a achiziţionat material de război în valoare de 11,5 milioane de dolari şi a reparat aproximativ 14.500 de echipamente, a anunţat adjunctul ministrului ucrainean al Apărării, Piotr Mehed, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

850 afișări
Imaginea articolului Ucraina a achiziţionat material de război în valoare de 11,5 milioane de dolari

Ucraina a achiziţionat material de război în valoare de 11,5 milioane de dolari (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Trupele au primit arme şi materiale în valoare de peste 150 de milioane de grivne (aproximativ 11,5 milioane de dolari)", a declarat vineri Mehed.

Armata ucraineană s-a dotat astfel cu tancuri modernizate de tip Bulat, avioane modernizate de tip Su-25, rachete antitanc Stugna-P, sisteme optoelectronice de autoprotecţie a aeronavelor de tip Adros şi elicoptere Mi-8MTV.

Pe de altă parte, armata ucraineană va primi în curând aproape 700 de camere termice, peste 600 de arme de infanterie şi noi blindate de tip BRT-4E.

Ucraina intenţionează să deblocheze în cursul acestui an 1,26 miliarde de grivne (circa 100 de milioane de dolari) pentru a achiziţiona armament şi materiale.

Conform ministrului adjunct al Apărării, soldaţii ucraineni trebuie să fie echipaţi corespunzător în condiţiile în care efectuează o operaţiune în estul separatist al ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici