Ucraina a atacat cu rachete oraşul rusesc Belgorod. Autorităţile ruse spun că ar fi cel mai sângeros atac individual împotriva unui oraş rusesc de la începutul războiului

Autorităţile ruse au anunţat că un atac ucrainean asupra oraşului Belgorod a ucis cel puţin 20 de persoane şi a rănit alte peste 110, în ceea ce ar fi cel mai sângeros atac individual împotriva unui oraş rusesc de la începutul războiului, în urmă cu aproape doi ani, relatează NYT.

2420 afișări
Imaginea articolului Ucraina a atacat  cu rachete oraşul rusesc Belgorod. Autorităţile ruse spun că ar fi cel mai sângeros atac individual împotriva unui oraş rusesc de la începutul războiului

Ucraina a atacat cu rachete oraşul rusesc Belgorod. Autorităţile ruse spun că ar fi cel mai sângeros atac individual împotriva unui oraş rusesc de la începutul războiului

Ministerul rus al Apărării a afirmat într-o declaraţie că Ucraina a lovit Belgorod, situat la aproximativ 40 de km nord de graniţa ucraineană, cu rachete, adăugând că atacul a fost "nediscriminatoriu".

Ministerul a precizat că majoritatea rachetelor au fost doborâte, dar că unele resturi au căzut pe oraş. Guvernul ucrainean nu a comentat oficial atacul de la Belgorod, iar afirmaţiile ruseşti nu au putut fi verificate în mod independent.

Atacul a părut a fi răspunsul Ucrainei la un atac aerian rusesc masiv şi mortal împotriva teritoriului său cu o zi mai devreme şi un alt semn al determinării Kievului de a aduce războiul la uşa Moscovei. În discursul său de peste noapte, preşedintele Ucrainei, Zelenski, a declarat că ţara sa va continua să "lucreze pentru a împinge războiul înapoi" acolo "de unde a venit - acasă, în Rusia".

Atacurile asupra Belgorodului au fost urmate rapid de ceea ce oficialii ucraineni au declarat că au fost mai multe lovituri ruseşti împotriva oraşului ucrainean Harkov, aflat la aproximativ 65 de kilometri de Belgorod, în aparentă represalii transfrontaliere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici