Ucraina a comandat 100 de vehicule militare multirol, finanţate de UE şi SUA

Ucraina a comandat, în Polonia, 100 de vehicule blindate multirol de tip KTO Rosomak, produse sub licenţă finlandeză, a anunţat sâmbătă premierul polonez, Mateusz Morawiecki, iar contractul va fi finanţat de Uniunea Europeană şi de Statele Unite.

525 afișări
Imaginea articolului Ucraina a comandat 100 de vehicule militare multirol, finanţate de UE şi SUA

Ucraina a comandat 100 de vehicule militare multirol, finanţate de UE şi SUA

"Am transmis o comandă obţinută ieri de la premierul Ucrainei, Denis Şmihal, pentru 100 de vehicule Rosomak", a declarat Mateusz Morawiecki pentru agenţia de presă PAP, conform publicaţiilor Frankfurter Allgemeine Zeitung şi Le Monde.

Comanda a fost plasată sâmbătă la filiala Rosomak din localitatea poloneză Siemianowice Slaskie.

Achiziţia vehiculelor blindate multirol, produse sub licenţă finlandeză, va fi suportată din fonduri oferite de Uniunea Europeană şi Statele Unite.

Ucraina primeşte asistenţă masivă din partea Statelor Unite şi Uniunii Europene pentru respingerea invaziei militare ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
armament,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici