Ucraina a reuşit joi să evacueze cu succes 79 de civili din oraşul asediat Mariupol

Pavlo Kirilenko, administratorul militar regional din Doneţk, a declarat că 79 de locuitori ai oraşului asediat Mariupol au fost evacuaţi în siguranţă joi în Zaproizhzhia.

464 afișări
Imaginea articolului Ucraina a reuşit joi să evacueze cu succes 79 de civili din oraşul asediat Mariupol

Într-o postare pe Telegram, Kirilenko a declarat că, după mai multe întârzieri şi încercări eşuate de a deschide un coridor de evacuare din oraşul asediat, „este pentru prima dată de la începutul blocadei oraşului Mariupol de către forţele de ocupaţie ruseşti, când am reuşit să evacuăm locuitorii într-un mod organizat şi să-i ducem în siguranţă”.

Kirilenko a declarat că aproape 100.000 de locuitori din Mariupol au ajuns deja în Zaporizhzhia, promiţând că autorităţile ucrainene vor continua să lucreze din greu pentru ca toţi cei care doresc să scape din oraşul asediat să poată face acest lucru.

Kirilenko a declarat că, în timpul încercărilor anterioare de a scoate civilii afară, forţele ruseşti au încălcat acordurile, obligându-i pe cei care au evadat să se bazeze pe transportul privat.

De data aceasta, patru autobuze au reuşit să părăsească oraşul asediat într-un mod organizat. Este mult mai puţin decât s-a convenit, dar ne bucurăm totuşi pentru fiecare viaţă salvată”, a declarat Kirilenko înainte de a-i felicita pe toţi cei evacuaţi care au reuşit să scape.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici