Ucraina afirmă că luptele din estul ţării s-au intensificat

Luptele din estul Ucrainei "s-au intensificat într-o oarecare măsură", în timp ce forţele ucrainene şi cele ruse se confruntă în cel puţin trei zone de pe frontul estic, a declarat duminică un înalt oficial ucrainean din domeniul apărării.

575 afișări
Imaginea articolului Ucraina afirmă că luptele din estul ţării s-au intensificat

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Luna trecută, Kievul a lansat o contraofensivă în încercarea de a recuceri teritoriul ocupat de Rusia şi de a prelua iniţiativa în invazia la scară largă a Rusiei, aflată acum în cea de-a 17-a lună.

Ministrul adjunct al Apărării, Hanna Maliar, a declarat pe Telegram că forţele ruse au atacat în direcţia Kupyansk, în regiunea Harkov, timp de două zile succesive.

"Suntem în defensivă", a scris Maliar. "Există lupte crâncene, poziţiile ambelor părţi se schimbă de mai multe ori pe zi".

Maliar a mai spus că cele două armate se lovesc una de cealaltă în jurul oraşului în ruine Bahmut, dar că forţele ucrainene "avansează treptat" de-a lungul flancului sudic.

Trupele Kievului resping, de asemenea, atacurile ruseşti în apropiere de Avdiivka şi Maryinka.

Un purtător de cuvânt al comandamentului militar din sud a afirmat duminică, într-o declaraţie separată, că forţele ucrainene au avansat mai mult de un kilometru într-o parte a frontului de sud.

Kievul a obţinut progrese treptate în unele părţi din est şi sud de când a lansat contraofensiva mult aşteptată.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat într-un interviu acordat televiziunii de stat, din care o parte a fost difuzată duminică, că operaţiunea "nu reuşeşte" şi că încercările de a străpunge apărarea rusă au eşuat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici