Ucraina analizează urmările participării României la scutul antirachetă

Ministerul ucrainean de Externe analizează consecinţele deciziei României de a primi pe teritoriul său elemente ale scutului american antirachetă, pentru securitatea sa şi cea regională, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al ministerului, Serhii Saienko, citat de Ukrinform în pagina online.

24 afișări
Imaginea articolului Ucraina analizează urmările participării României la scutul antirachetă

Ucraina analizează urmările participării României la scutul antirachetă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Analiştii ucraineni analizează cu atenţie efectele posibile ale acestei decizii atât pentru statul nostru, cât şi pentru securitatea regională în general", a declarat el.

Ministerul Afacerilor Externe doreşte discutarea în detaliu a tuturor aspectelor pe care această decizie le presupune şi obţinerea unor explicaţii relevante în timpul viitoarelor consultări cu toate părţile implicate.

"Ca ţară vecină cu România, nu putem ignora planurile mobilizării unui nou scut antirachetă lângă graniţele noastre şi, mai mult, mobilizarea de elemente în apele Mării Negre", a subliniat Saienko.

Potrivit acestuia, partea ucraineană nu neagă dreptul fiecărui stat de a decide asupra propriilor probleme de securitate, inclusiv prin măsuri menite să combată terorismul nuclear.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici