Ucraina ar vrea zonă demilitarizată în Rusia / Moscova cere garanţii pentru etnicii ruşi din Ucraina

Administraţia de la Kiev a propus, luni, instituirea unei zone demilitarizate pe teritoriul Rusiei, în cadrul unei soluţii post-conflict, în timp ce Moscova a insistat pentru protejarea drepturilor etnicilor ruşi din Ucraina.

2662 afișări
Imaginea articolului Ucraina ar vrea zonă demilitarizată în Rusia / Moscova cere garanţii pentru etnicii ruşi din Ucraina

"Subiectul central al unei soluţii post-conflict ar trebui să fie instituirea unor garanţii pentru a se evita repetarea agresiunii în viitor. Pentru a garanta securitatea reală a locuitorilor regiunilor Harkov, Cernihiv, Sumi, Zaporojie, Lugansk şi Doneţk şi pentru a-i feri de atacuri, va fi necesar să instituim o zonă demilitarizată de 100-120 de kilometri în regiunile ruse Belgorod, Briansk, Kursk şi Rostov. Probabil cu obligativitatea prezenţei unui contingent internaţional în prima etapă", a declarat luni Mihailo Podoliak, consilier în cadrul Cancelariei prezidenţiale din Ucraina, potrivit agenţiei Reuters.

La rândul său, Andrei Kelin, ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, a declarat, într-un interviu acordat BBC, că Administraţia de la Moscova este dispusă la negocieri de pace, dar în anumite condiţii. "Noi vrem pace, dar desigur, în anumite condiţii. Pentru noi, sunt importante două lucruri: să nu existe nicio ameninţare din partea Ucrainei la adresa Rusiei şi ca etnicii ruşi din Ucraina să fie trataţi ca în toate naţiunile din lume", a declarat Andrei Kelin, conform agenţiei Tass, denunţând "naţionalismul extrem" din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici