Ucraina are nevoie de mai multe generatoare pentru a trece iarna

Întreprinderile ucrainene au importat aproximativ o jumătate de milion de generatoare de energie electrică, dar ţara are nevoie de alte mii de generatoare mai mari şi mai puternice pentru a trece peste iarnă, a declarat prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal.

211 afișări
Imaginea articolului Ucraina are nevoie de mai multe generatoare pentru a trece iarna

Ucraina are nevoie de mai multe generatoare pentru a trece iarna

Ucraina a suferit numeroase întreruperi de energie şi pene de curent din cauza atacurilor ruseşti asupra infrastructurii sale energetice începând din octombrie.

Operatorul de reţea ucrainean Ukrenergo a declarat vineri, după ultimele atacuri aeriene ruseşti, că timpul de reparaţii va fi mai lung decât după atacurile anterioare şi că va fi nevoie de mai mult timp pentru a restabili energia electrică, conform Sky News.

În timpul unei şedinţe de guvern, Shmyhal a declarat că va fi nevoie de mai multe generatoare pentru Ucraina în lunile de iarnă.

El a spus: "Întreprinzătorii ucraineni mici şi mijlocii au importat deja 500.000 de generatoare de mică putere. Dar pentru a trece iarna vom avea nevoie de aproximativ 17.000 de generatoare mari şi industriale. Sperăm să acoperim o parte din aceste nevoi cu ajutorul partenerilor noştri”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici