Ucraina are suficiente resurse energetice pentru a trece iarna - ministrul Energiei

Ucraina va avea suficiente resurse energetice pentru a trece prin iarna care urmează, dar o creştere estimată a atacurilor ruseşti ar putea perturba reţelele de aprovizionare, a declarat ministrul ucrainean al Energiei, German Galuşcenko, citat de Reuters.

164 afișări
Imaginea articolului Ucraina are suficiente resurse energetice pentru a trece iarna - ministrul Energiei

Ucraina are suficiente resurse energetice pentru a trece iarna - ministrul Energiei

"Avem suficiente resurse energetice, în această privinţă ne simţim liniştiţi", a declarat Galuşcenko la televiziunea publică ucraineană. "Întrebarea este în ce măsură viitoarele atacuri pot afecta aprovizionarea".

În ultimele săptămâni, Rusia a atacat infrastructura ucraineană de 60 de ori, a declarat miercuri Kievul, ceea ce a generat îngrijorări că Moscova ar fi putut deja să înceapă o acţiune care să vizeze reţeaua electrică pentru o a doua iarnă de război.

Sâmbătă, Rusia a lansat un atac cu rachete asupra capitalei ucrainene Kiev şi a regiunii înconjurătoare şi a bombardat estul şi sudul ţării cu drone, au declarat oficiali ucraineni.

Gărzile de frontieră ucrainene au declarat că au recucerit un sat din nord-estul ţării, adiacent graniţei cu Rusia.

Oficialii din est, punctul central al avansului lent al Rusiei, care durează de 20 de luni, au declarat că forţele ucrainene au respins numeroase atacuri ale trupelor Moscovei şi că se aşteaptă la noi atacuri, în special în jurul oraşului devastat Avdiivka.

Iarna trecută, mii de drone şi rachete ruseşti au lovit infrastructura energetică, provocând pene de curent generalizate.

Galuşcenko a declarat că Ucraina se aşteaptă ca Rusia să reia atacurile în masă cu drone şi rachete asupra infrastructurii energetice odată ce temperaturile vor scădea şi se vor menţine sub zero grade Celsius.

Până acum, Ucraina s-a bucurat de o vreme neobişnuit de caldă pentru acest sezon, dar se aşteaptă ca temperaturile să scadă sub zero grade Celsius la Kiev şi în alte locuri în săptămâna următoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici