Ucraina avansează posibilitatea de a invita Rusia la summitul de pace

Ucraina şi partenerii săi străini ar putea invita Rusia la un viitor summit de pace pentru a discuta despre încetarea invaziei care durează de doi ani, în condiţiile Kievului, a declarat duminică un oficial ucrainean de rang înalt, citat de Reuters.

2255 afișări
Imaginea articolului Ucraina avansează posibilitatea de a invita Rusia la summitul de pace

Ucraina avansează posibilitatea de a invita Rusia la summitul de pace

Elveţia va găzdui un summit pentru a discuta o viziune de pace a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care ar putea fi înmânată Rusiei în timpul unei a doua întâlniri la o dată ulterioară, a declarat Andriy Yermak, şeful de cabinet al lui Zelenski.

„Poate exista o situaţie în care să invităm împreună reprezentanţi ai Federaţiei Ruse, în care să li se prezinte planul în cazul în care oricine va reprezenta ţara agresoare la acel moment va dori să pună cu adevărat capăt acestui război şi să se întoarcă la o pace dreaptă”, a declarat el în timpul unei conferinţe televizate la Kiev.

Zelenski şi-a anunţat prima dată formula de pace la un summit al Grupului celor 20 de economii majore din 2022, care a avut loc în noiembrie 2022. Aceasta prevede restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei şi o retragere totală a trupelor ruseşti.

Kievul a susţinut că nu va discuta cu Moscova până când toate trupele ruseşti nu vor părăsi teritoriul ucrainean.

Kremlinul a declarat că nu există nicio bază actuală pentru discuţii de pace între Rusia şi Ucraina şi că planul de pace al Kievului este absurd, deoarece exclude Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
pace,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici