Ucraina caută sancţiuni împotriva Rusiei. „Kievul trebuie să ia măsuri înainte de orice atac”

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, consideră că poate fi rezolvat conflictul de la graniţă prin diplomaţie, însă ia în considerare impunerea de sancţiuni împotriva Kremlinului.

1718 afișări
Imaginea articolului Ucraina caută sancţiuni împotriva Rusiei. „Kievul trebuie să ia măsuri înainte de orice atac”

Ucraina consideră că mai există o şansă de a rezolva conflictul dintre Occident şi Rusia prin diplomaţie, dar vrea să impună sancţiuni Moscovei, a declarat miercuri, 9 februarie, ministrul de Externe, Dmytro Kuleba.

Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană au ameninţat cu noi sancţiuni, după ce Rusia a acumulat trupe în apropierea graniţelor cu Ucraina. Moscova neagă însă că a planificat un atac.

„Aceste sancţiuni sunt concepute astfel încât să fie impuse în eventualitatea unui nou val de escaladare armată a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei”, a spus Kuleba, citat de Reuters.

Ministrul a mai precizat că Rusia a încălcat deja dreptul internaţional, iar asta le oferă o bază pentru impunerea de sancţiuni.

„Unele sancţiuni ar fi putut fi impuse mai devreme, dar pot fi impuse chiar şi acum, pentru a demonstra seriozitatea intenţiilor şi disponibilitatea pentru acţiuni decisive”, a spus Kuleba.

Şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Kievul trebuie să ia măsuri împotriva Rusiei înainte de orice atac.

Statul condus de Vladimir Putin a negat că a încălcat orice lege internaţională în acumularea de trupe în apropierea Ucrainei. În trecut, puterile occidentale au impus sancţiuni Rusiei după ce aceasta a confiscat regiunea Crimeea şi i-a susţinut pe separatiştii din estul Ucrainei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici