Ucraina celebrează Ziua Integrităţii. Mesajul transmis de Zelensky

Pe 22 ianuarie s-a semnat Actul Unirii Republicii Populare Ucrainene cu Republica Populară Vest-Ucraineană.

1116 afișări
Imaginea articolului Ucraina celebrează Ziua Integrităţii. Mesajul transmis de Zelensky

FOTO Business Ukraine mag/Twitter

 Ministerul Culturii şi Politicii Informaţionale din Ucraina a creat o serie de carduri pentru ca restul lumii să poată explora o pagină importantă din istoria Ucrainei.
 
Zelensky a transmis un mesaj cu ocazia celebrării Legii Unificării: „Ucraina este unită pentru că este puternică. Ucraina este puternică pentru că este unită”. 
 
Preşedintele Volodymyr Zelensky a declarat că unificarea istorică din 1919 a Republicii Populare Ucrainene şi a Republicii Populare Ucrainene de Vest a transmis două elemente de înţelepciune generaţiilor următoare. „Dacă lupta nu va fi oprită, mai devreme sau mai târziu va fi restaurat un stat unificat şi independent. Dacă nu se ajunge la o unitate adevărată, independenţa va fi pierdută”, a declarat Zelensky într-un discurs pentru a marca cea de-a 104-a aniversare a semnării Actului de unificare.
 
Pe 24 februarie, ucrainenii au dovedit că au stăpânit-o pe cea de-a doua, deoarece a devenit o nouă renaştere a unităţii ucrainene, a spus el. „Suntem uniţi pentru că suntem puternici. Suntem puternici pentru că suntem uniţi”, a spus Zelensky.
 
Sărbătoarea a fost oficial decretată în 1999, ţinându-se cont de marea însemnătate istorică a evenimentului unirii din 22 ianuarie 1919, se arată pe site-ul Ambasadei Ucrainei.
 
În anul 2011 Ziua Integrităţii a fost unită cu Ziua Libertăţii, marcată anterior la 22 noiembrie. Însă în 2014, prin decretul Preşedintelui, sărbătoarea a fost reînnoită ca Ziua Integrităţii Ucrainei.
 
Actul unirii pământurilor ucrainene în 1919 a fost în esenţă simbolic. Peste câteva săptămâni după aceasta bolşevicii au ocupat Kievul, iar mai târziu polonezii – Galiţia de Est, iar Cehoslovacia – Transcarpatia. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici