Ucraina dă asigurări că nu va folosi rachetele din SUA pentru atacuri în Rusia / Kremlinul e sceptic

Ucraina a dat asigurări Statelor Unite că nu va utiliza sistemele de rachete avansate pentru a ataca poziţii aflate pe teritoriul Rusiei, afirmă secretarul de Stat american, Antony Blinken, dar Administraţia Vladimir Putin a exprimat scepticism şi acuză Washingtonul de amplificarea conflictului.

1688 afișări
Imaginea articolului Ucraina dă asigurări că nu va folosi rachetele din SUA pentru atacuri în Rusia / Kremlinul e sceptic

Ucraina dă asigurări că nu va folosi rachetele din SUA pentru atacuri în Rusia / Kremlinul e sceptic

"În mod specific, referitor la sistemele de armament pe care le furnizăm, ucrainenii ne-au dat asigurări că nu vor folosi aceste sisteme asupra ţintelor de pe teritoriul Rusiei", a declarat Antony Blinken, conform publicaţiei The Hill, după întâlnirea cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

"Rusia este cea care a ales să lanseze această agresiune, în pofida tuturor eforturilor noastre. Pot opri oricând această ofensivă şi vom evita preocupările referitoare la interpretări greşite sau la escaladarea conflictului", a subliniat Antony Blinken.

Preşedintele Joseph Biden a anunţat decizia de a trimite Ucrainei sisteme de rachete multiple cu raza de 80 de kilometri. Statele Unite au evitat să furnizeze Ucrainei rachete de artilerie cu raze de acţiune de până la 300 de kilometri pentru a evita riscul atacării unor poziţii de pe teritoriul Rusiei.

Kremlinul acuză SUA de amplificarea conflictului

"Linia Statelor Unite este de a lupta împotriva Rusiei până la ultimul ucrainean. Livrările de armament de acest fel nu îi încurajează pe liderii ucraineni să vrea relansarea negocierilor de pace. Statele Unite toarnă deliberat gaz pe foc", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de cotidianul Le Figaro.

Rugat să comenteze informaţiile despre asigurările oferite de Ucraina că nu va utiliza sistemele de rachete americane pentru a ataca poziţii de pe teritoriul Rusiei, Peskov a precizat, potrivit agenţiei Interfax: "Nu avem încredere".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici