Ucraina dezminte că ar fi interzis trecerea avionului lui Rogozin prin spaţiul său aerian

Ministerul ucrainean de Interne a dezminţit joi seara că ar fi interzis tranzitul avionului vicepreşedintelui rus Dmitri Rogozin prin spaţiul aerian al Ucrainei, afirmând că nu există obstacole pentru zborul avioanelor ruseşti, relatează agenţia Interfax.

264 afișări
Imaginea articolului Ucraina dezminte că ar fi interzis trecerea avionului lui Rogozin prin spaţiul său aerian

Dmitri Rogozin (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Ministerul a subliniat că nu există interdicţii pentru tranzitarea spaţiului aerian ucrainean.

Potrivit unei surse din cadrul Ministerului de Interne al Ucrainei, Kievul nu a primit nicio solicitare din partea Moscovei privind trecerea avionului lui Rogozin.

"Însă o astfel de solicitare nici nu ar fi necesară, deoarece Ucraina nu a impus interdicţii de tranzitare nimănui", a adăugat această sursă.

Rogozin a anunţat joi că Kievul nu a permis tranzitul avionului său prin spaţiul aerian ucrainean, astfel că aeronava va trece prin spaţiul aerian al României pentru a ajunge în Republica Moldova.

"Se pare că vom merge la Chişinău prin Bulgaria şi România, zborul va dura 4-5 ore. Ucraina nu ne-a permis trecerea prin spaţiul său aerian", a transmis Dmitri Rogozin prin Twitter.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin urmează să aterizeze pe aeroportul din Chişinău, după care se va deplasa la Tiraspol, pentru a participa la evenimentele dedicate Zilei Victoriei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici