Ucraina ia în calcul un plan nepopular de extindere a încorporării

  • Pe măsură ce războiul din Ucraina intră în al treilea an, cea mai urgentă şi mai sensibilă provocare care apasă pe umerii ţării este să strângă suficienţi soldaţi noi pentru a respinge inamicul.
  • Ucraina ia în calcul un plan nepopular de extindere a încorporării.
1051 afișări
Imaginea articolului Ucraina ia în calcul un plan nepopular de extindere a încorporării

Ucraina ia în calcul un plan nepopular de extindere a încorporării

Când Rusia a atacat Ucraina, în urmă cu doi ani, ucrainenii s-au grăbit să se înroleze, gata să moară pentru a-şi apăra patria. Astăzi, când Rusia controlează aproximativ un sfert din Ucraina şi cele două armate sunt practic în impas de-a lungul unei linii de front de 1.000 de kilometri, acest spirit de a se înrola a dispărut: mulţi bărbaţi ucraineni se sustrag încorporării, ascunzându-se acasă sau încercând să dea mită pentru a scăpa de luptă, scrie AP.

De-a lungul liniei de front friguroase, comandanţii spun că armata lor este prea mică şi formată din prea mulţi soldaţi epuizaţi şi răniţi.

Pe măsură ce războiul intră în al treilea an, cea mai urgentă şi mai sensibilă provocare politică care apasă asupra Ucrainei este dacă poate aduna suficienţi soldaţi noi pentru a respinge un inamic care are la dispoziţie mult mai mulţi luptători.

Lipsa de soldaţi nu este singura problemă a Ucrainei - aceasta este, de asemenea, disperată după ajutorul militar occidental, care a fost mai greu de obţinut pe măsură ce războiul se prelungeşte. Dar mobilizarea unui număr suficient de soldaţi este o problemă pe care numai Ucraina o poate rezolva.

Pentru a-şi reîntregi rândurile, guvernul ucrainean se străduieşte să găsească un echilibru între coerciţie şi persuasiune.

Parlamentul are în vedere o legislaţie care ar creşte potenţialul de recruţi cu aproximativ 400.000, în parte prin reducerea vârstei de înrolare de la 27 la 25 de ani. Însă propunerea este extrem de nepopulară.

Se estimează că zeci de mii de alţi bărbaţi ucraineni eligibili se sustrag încorporării, în ţară sau în străinătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici