Ucraina: Imagini din satelit arată pagubele provocate de atacuri

Imagini din satelit surprind în Ucraina pagubele provocate de atacuri. Au fost lovite mai multe ţinte civile, în special în Mariupol.

1895 afișări
Imaginea articolului Ucraina: Imagini din satelit arată pagubele provocate de atacuri

Noi imagini din satelit arată efectele ultimelor atacuri ruseşti din Ucraina, în special în oraşul Mariupol, unde un spital de copii a fost bombardat miercuri.

Imaginile surprind clar pagubele importante provocate infrastructurii din oraş şi din jurul acestuia, inclusiv zone rezidenţiale, clădiri înalte, magazine alimentare şi centre comerciale afectate.

Imaginile au fost realizate de satelitul comercial WorldView-3, de rezoluţie foarte mare, lansat în 2014 de compania americană Maxar Technologies, potrivit ANSA.

Pe 9 martie, un alt satelit american, WorldView-2 al DigitalGlobe, a capturat o imagine a spitalului de copii înainte de a fi distrus, oferind imagini „înainte" ce pot fi comparate cu imaginea „de după", cu clădirea practic distrusă.

Un convoi de vehicule militare ruseşti, lung de 64 de kilometri, staţionează de mai bine de o săptămână la periferia Kievului. Din cauza vremii, sateliţii care operează cu lumină optică nu văd bine convoiul, dar „vehicule blindate şi alte vehicule pot fi văzute la nord-est şi sud-vest de aeroportul Antonov (în apropiere de Hostomel, o suburbie a capitalei)", a precizat compania.

Imaginile surprind, de asemenea, râul Irpin, în apropierea podului avariat, pe care oamenii încearcă să îl traverseze pentru a scăpa de conflict: numeroase cratere făcute de bombe sunt vizibile pe câmpuri şi în zona înconjurătoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
imagini,
satelit

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici