Ucraina interzice difuzarea filmelor ruse realizate după 2014, pe fondul anexării peninsulei Crimeea

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a semnat miercuri seară un decret prin care se interzice difuzarea în ţară a filmelor produse în Rusia după 2014, când statul rus a anexat peninsula Crimeea, fostă provincie ucraineană, relatează Associated Press.

654 afișări
Imaginea articolului Ucraina interzice difuzarea filmelor ruse realizate după 2014, pe fondul anexării peninsulei Crimeea

Ucraina interzice difuzarea filmelor ruse realizate după 2014, pe fondul anexării peninsulei Crimeea (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

Decretul semnat miercuri seară de Poroşenko prevede, de asemenea, interdicţia de difuzare în cazul filmelor produse de companii ruse sau cetăţeni ruşi după 1991 dacă acestea "preamăresc activităţile instituţiilor guvernamentale" din Rusia.

Tensiunile dintre Ucraina şi Rusia s-au intensificat în 2014, după ce statul rus a anexat peninsula Crimeea, fostă provincie ucraineană, şi a oferit sprijin rebelilor separatişti proruşi în lupta cu forţele ucrainene în estul Ucrainei, conflicte în care au murit peste 9.100 de persoane.

În pofida acordului de la Minsk din februarie 2015, privind încetarea conflictului armat din estul Ucrainei, mediat de UE, incidentele armate continuă, iar revenirea la o stabilitate politică în zonă pare a fi un scop greu de realizat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici