Ucraina îşi face prima apariţie oficială la summitul ASEAN

Kuleba îi laudă pe liderii din Asia de Sud-Est pentru "sprijinul politic”.

259 afișări
Imaginea articolului Ucraina îşi face prima apariţie oficială la summitul ASEAN

Kuleba

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, i-a lăudat sâmbătă pe liderii din Asia de Sud-Est pentru că au transmis un mesaj de susţinere politică Kievului.

Vorbind cu reporterii la summitul Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) de la Phnom Penh, Kuleba a abordat tratatul în mare măsură simbolic semnat de Ucraina cu naţiunile din Asia de Sud-Est în cadrul summitului, transmite dpa.

"Suntem bucuroşi că în timpul preşedinţiei cambodgiene semnarea a devenit realitate şi că a fost asigurat consensul", a declarat Kuleba. "Îl luăm ca pe un mesaj de sprijin politic din partea ţărilor ASEAN pentru Ucraina".

Într-o lungă conferinţă de presă, Kuleba a descris atrocităţile comise de forţele armate ruse şi a declarat că Rusia face "jocul foamei" cu lumea prin blocarea exporturilor de cereale ucrainene.

Kuleba, a cărui vizită marchează prima participare a Ucrainei la summitul anual al ASEAN, a declarat că "vom explora şi utiliza toate oportunităţile pentru a construi o relaţie mai profundă cu ţările membre ASEAN".

ASEAN este o uniune a 10 ţări din Asia de Sud-Est care promovează cooperarea diplomatică în domeniul economic, politic şi de securitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
asean,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici