Ucraina nu este pregătită să scoată la luptă avioanele de vânătoare F-16

  • Ucraina nu va putea opera avioanele de luptă F-16 construite în SUA
  • Piloţii ucraineni încă învaţă cum să le folosească
  • Mai multe ţări occidentale au trimis avioanele de ultimă generaţie Ucrainei pentru a se putea apăra
1863 afișări
Imaginea articolului Ucraina nu este pregătită să scoată la luptă avioanele de vânătoare F-16

Sursa foto: MediafaxFoto

După ce Ucraina a solicitat tuturor aliaţilor occidentali sprijin aerian prin furnizarea de avioane ultramoderne de luptă F-16 pentru a se putea apăra, acum nu le poate folosi. Piloţii ucraineni nu şi-au terminat stagiul de pregătire pe aeronave şi în consecinţă livrarea avionului va fi sistată până când aceşti vor fi pregătiţi.

„Este deja evident că nu vom putea apăra Ucraina cu avioane de luptă F-16 în această toamnă şi iarnă. Am avut mari speranţe pentru acest avion, că va deveni parte din apărarea aeriană, capabil să ne protejeze de terorismul rusesc proliferat prin rachete şi drone”, a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene, Yuriy Ihnat.

Indigranrea lui Ihnat este evidentă pe fondul tergiversării de către aliaţi a sprijinului promis. Occidentul susţine că vrea să ajute Ucraina să învingă Rusia, dar a insistat în mod repetat că nu vrea să declanşeze o confruntare directă între alianţa militară NATO susţinută de SUA şi Moscova..

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici