Ucraina oferă sisteme radar Alianţei Nord-Atlantice

Ucraina este interesată să îşi extindă cooperarea tehnico-militară cu statele membre NATO şi să le ofere acestora sisteme radar, relatează agenţia Interfax Ucraina, citată de Kyiv Post, în ediţia electronică.

31 afișări
Imaginea articolului Ucraina oferă sisteme radar Alianţei Nord-Atlantice

Ucraina oferă sisteme radar Alianţei Nord-Atlantice

Compania ucraineană Iskra a livrat un sistem radar de tip 36D-M unei ţări membre NATO. Preţul contractului nu a fost dezvăluit, a declarat o sursă din domeniul apărării pentru Interfax Ucraina.

 

Aceasta nu este prima livrare efectuată de Iskra către un stat membru NATO în acest an. Sisteme radar de tip 36D6 furnizate anterior unor parteneri europeni au fost reactualizate, potrivit sursei.

Sistemele 36D6 au fost utilizate cu succes de către ţările CSI, state din Europa Centrală şi de Est, America de Nord şi de Sud, Asia sau Africa.

Informaţia nu a fost confirmată de surse militare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici