Ucraina pregăteşte impunerea de SANCŢIUNI la adresa politicienilor din Uniunea Europeană care vizitează Crimeea

Autorităţile de la Kiev au anunţat că pregătesc impunerea de sancţiuni la adresa politicienilor europeni şi din alte state care efectuează o vizită de trei zile în fosta regiune ucraineană Crimeea, care a fost anexată de Rusia în 2014, relatează agenţia de ştiri Tass.

519 afișări
Imaginea articolului Ucraina pregăteşte impunerea de SANCŢIUNI la adresa politicienilor din Uniunea Europeană care vizitează Crimeea

Ucraina pregăteşte impunerea de sancţiuni la adresa politicienilor din Uniunea Europeană care vizitează Crimeea (Imagine: AFP/ Arhiva Mediafax Foto)

"Serviciul ucrainean de Securitate va întocmi şi furniza Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare o listă cu oficialii din cadrul Parlamentului European şi politicienii din Uniunea Europeană, Comunitatea Statelor Independente (CIS) şi state din America Latină care, potrivit presei ruse, vor întreprinde o vizită de trei zile în regiunea anexată Crimeea", a declarat Alexander Turchinov, secretarul Consiliului.

"În cazul în care aceste informaţii sunt confirmate, Consiliul Naţional de Securitate şi Apărare urmăreşte să impună sancţiuni care să vizeze aceste persoane", a declarat Turchinov.

O delegaţie care include membri ai Parlamentului European şi politicieni din UE, CIS şi America Latină a sosit duminică în Crimeea, unde urmează să participe la o conferinţă internaţională dedicată centenarului Revoluţiei ruse din 1917 şi socialismului modern.

Aceasta nu este prima vizită a unor politicieni europeni în Crimeea după anexarea regiunii în 2014. O delegaţie de parlamentari francezi condusă de conservatorul Thierry Mariani a vizitat de două ori Crimeea, în 2015 şi 2016.

Crimeea a fost anexată de Rusia în anul 2014, în urma unui referendum controversat organizat în regiune. Ucraina, Statele Unite şi Uniunea Europeană au refuzat să recunoască alipirea regiunii şi au introdus sancţiuni la adresa Rusiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici