Ucraina prelungeşte legea marţială. Zelenski: ţara tânjeşte după pace

Autorităţile din Ucraina au decis să prelungească legea marţială deoarece se aşteaptă ca războiul să continue încă o perioadă de timp, potrivit Sky News.

2023 afișări
Imaginea articolului Ucraina prelungeşte legea marţială. Zelenski: ţara tânjeşte după pace

Parlamentul ucrainean a decis să prelungească legea marţială şi mobilizarea generală a ţării pentru încă 90 de zile.

Duminică, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că ţara sa „tânjeşte după pace" şi că a oferit Rusiei înţelegeri pentru a pune capăt războiului.

„Dar, până acum, Rusia crede în teroare, rămâne în ghearele iluziilor sale propagandistice şi încă mai speră că poate obţine ceva prin diverse forme de şantaj. Nu va reuşi", a spus el.

Zelenski a mai spus că Ucraina va continua să se apere.

Legea marţială este impusă doar în momente excepţionale, ca răspuns la o situaţie de urgenţă, cum ar fi un război. Aceasta înseamnă că armata deţine controlul asupra legii, în locul unui guvern civil.

Ucraina a impus legea marţială ca răspuns la invazia rusă care a început pe 24 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici