Ucraina primeşte primul sistem de apărare Patriot din Germania

Ucraina primeşte primul sistem de apărare Patriot din Germania. Germania a livrat Ucrainei sistemul de apărare antiaeriană Patriot şi un set de rachete. În plus, Berlinul a trimis 16 camioane militare Zetros şi două vehicule de protecţie a frontierelor.

738 afișări
Imaginea articolului Ucraina primeşte primul sistem de apărare Patriot din Germania

Sursa foto: Twitter

În ianuarie, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, s-a angajat să ofere Ucrainei un sistem complet Patriot, care constă în general din patru până la opt unităţi cu câte patru rachete fiecare.

De asemenea, SUA au angajat două baterii Patriot şi, la sfârşitul lunii martie, în Oklahoma, au finalizat instruirea a 65 de militari ucraineni în utilizarea acestora, notează First Post.

Olanda a promis, de asemenea, două unităţi Patriot.

MIM-104 Patriot este un sistem de rachete sol-aer (SAM) şi principalul sistem de acest tip utilizat de armata SUA şi de mai mulţi aliaţi din NATO. O unitate Patriot este compusă, în general, dintr-o staţie de lansare, o staţie de control, un generator şi alte vehicule de sprijin.

Funcţia principală a Patriot este de a intercepta şi distruge rachetele şi rachetele inamice care se apropie. Se estimează că sistemul Patriot costă 1 miliard de dolari.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici