Ucraina promite fonduri pentru a menţine deschis spaţiul aerian pe fondul impasului cu Rusia

  • Ucraina a promis duminică fonduri pentru a încerca să îşi menţină spaţiul aerian deschis zborurilor comerciale, în timp ce unii transportatori şi-au revizuit serviciile către această ţară după ce Statele Unite au avertizat că Rusia ar putea invada în orice moment.
  • Compania aeriană olandeză KLM, parte a Air France, a declarat că va întrerupe serviciile către Ucraina, iar compania germană Lufthansa a declarat că ia în considerare suspendarea zborurilor.
965 afișări
Imaginea articolului Ucraina promite fonduri pentru a menţine deschis spaţiul aerian pe fondul impasului cu Rusia

Ucraina promite fonduri pentru a menţine deschis spaţiul aerian pe fondul impasului cu Rusia

Ministerul ucrainean al infrastructurii a declarat că liniile aeriene continuă să opereze "fără nicio restricţie", iar premierul Denys Shmygal a declarat că guvernul a alocat 592 milioane de dolari pentru a garanta continuarea zborurilor prin spaţiul său aerian.
 
El a spus că fondurile vor "oferi siguranţa zborurilor în Ucraina pentru companiile de asigurări şi de leasing". „Această decizie va stabiliza situaţia de pe piaţa transportului aerian de pasageri şi va garanta întoarcerea în Ucraina a cetăţenilor noştri care se află în prezent în străinătate", a spus el, fără a preciza cum vor fi alocate fondurile.
 
Mykhailo Podolyak, un consilier al şefului de cabinet al preşedintelui ucrainean, a declarat anterior că nu vede niciun rost să îşi închidă spaţiul aerian ca răspuns la consolidarea trupelor Moscovei.
 
Reconfigurările de programări ale transportatorilor individuali nu au "nimic de-a face cu deciziile sau politicile statului nostru", a declarat el pentru Reuters
 
Agenţia de ştiri Interfax Ucraina a declarat că societăţile de asigurări ucrainene au primit o notificare de la reasigurători că liniile aeriene nu sunt acoperite pentru riscurile de război. Transportatorul ucrainean SkyUp a declarat că a fost nevoit să devieze sâmbătă un zbor din Portugalia spre Ucraina după ce proprietarul avionului i-a interzis intrarea în spaţiul aerian ucrainean.
 
Directorul său general, Dmytro Seroukhov, a declarat că firma aeriană "lucrează împreună cu autorităţile statului pentru a găsi soluţii".

Statele Unite, aliaţii săi occidentali şi alte naţiuni au redus sau evacuat personalul ambasadelor şi şi-au sfătuit cetăţenii să nu călătorească în Ucraina pe fondul impasului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici