Ucraina raportează prăbuşirea fragmentelor unui satelit al NASA în apropiere de Kiev

Autorităţile din Ucraina au raportat, miercuri seară, observarea prăbuşirii în apropierea Kievului a unor presupuse fragmente ale unui satelit al Agenţiei Aeronautice şi Spaţiale din SUA (NASA).

3076 afișări
Imaginea articolului Ucraina raportează prăbuşirea fragmentelor unui satelit al NASA în apropiere de Kiev

Sursa foto: Profimedia

Sirenele antiaeriene au fost activate miercuri seară în zona capitalei Ucrainei. "A fost observată pe cer, în zona Kievului, lumina strălucitoare a unui obiect aerian. Conform informaţiilor preliminare, acest fenomen a fost rezultatul căderii unui satelit al NASA. Pentru evitarea producerii de victime prin căderea fragmentelor, a fost activată alarma aeriană. Sistemul antiaerian nu a fost utilizat", a declarat Serhii Popko, şeful Administraţiei militare din regiunea Kiev, citat de postul de televiziune CNN şi de cotidianul Le Monde.

Agenţia Naţională Aeronautică şi Spaţială din SUA (NASA) anunţase anterior că satelitul RHESSI, lansat în 2002 pentru examinarea razelor de energie solară şi scos din funcţiune în 2018, urma să intre în atmosfera terestră în cursul nopţii de miercuri spre joi, în zona Europei. NASA a avertizat că unele fragmente metalice ale satelitului de aproximativ 300 de kilograme ar putea ajunge la sol.

NASA nu a confirmat, deocamdată, dacă fragmente ale satelitului RHESSI au căzut în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici