Ucraina revocă miniştrii adjuncţi ai apărării după numirea noului ministru

Guvernul ucrainean a demis luni şase viceminiştri ai apărării, după numirea unui nou ministru al apărării la începutul acestei luni, potrivit Reuters.

167 afișări
Imaginea articolului Ucraina revocă miniştrii adjuncţi ai apărării după numirea noului ministru

Hanna Maliar

Guvernul Ucrainei nu a oferit niciun motiv pentru aceste demiteri, însă astfel de măsuri sunt obişnuite după numirea unui nou ministru. Printre cei înlăturaţi se numără Hanna Maliar, care emite frecvent informări publice privind războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Rustem Umerov a devenit ministru al apărării în urmă cu mai puţin de două săptămâni, înlocuindu-l pe Oleksii Reznikov. Ministerul a fost acuzat de corupţie în perioada în care Reznikov a fost în funcţie, deşi el însuşi nu s-a confruntat cu acuzaţii de corupţie. „Relansare. Am (început). Continuăm. (Ministerul) continuă să lucreze ca de obicei”, a declarat Umerov într-o postare pe Facebook.

Site-ul de ştiri Ukrainska Pravda a citat surse guvernamentale care au declarat că toţi miniştrii adjuncţi au demisionat voluntar în urma unei solicitări a lui Umerov şi că nu se vor întoarce la posturile lor.

Acesta a declarat că sunt în curs de desfăşurare consultări cu privire la candidaţii care să îi înlocuiască şi a citat o sursă apropiată ministerului care a declarat că „o revizuire completă este în curs de desfăşurare” la minister.

Umerov a declarat că printre priorităţile sale se numără transformarea ministerului în principala instituţie de coordonare a forţelor de apărare ucrainene, creşterea valorii acordate soldaţilor, dezvoltarea industriei militare ucrainene şi combaterea corupţiei.

Maliar, avocat specializat în crime de război, a fost ministru adjunct al apărării din 2021, iar ultima sa actualizare privind războiul din Ucraina a apărut luni dimineaţă.

Ea s-a confruntat cu critici săptămâna trecută după ce a raportat iniţial că forţele ucrainene au recucerit un sat din estul ţării de la forţele ruseşti, dar ulterior a spus că raportul său a fost inexact şi că luptele încă se desfăşoară în jurul satului. Capturarea acestuia a fost apoi anunţată de armată a doua zi, dar Rusia a negat de atunci că a pierdut controlul asupra satului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici