Ucraina, sprijinită de Marea Britanie şi anul viitor. Rishi Sunak intenţionează să menţină nivelul asistenţei militare

Marea Britanie intenţionează să menţină în 2023 nivelul asistenţei militare destinate Ucrainei, a afirmat luni premierul Rishi Sunak, prezent la reuniunea Forţei comune de reacţie, aflată în curs în Letonia, informează cotidianul Le Monde.

102 afișări
Imaginea articolului Ucraina, sprijinită de Marea Britanie şi anul viitor. Rishi Sunak intenţionează să menţină nivelul asistenţei militare

Ucraina, sprijinită de Marea Britanie şi anul viitor. Rishi Sunak intenţionează să menţină nivelul asistenţei militare

"Marea Britanie s-a angajat să egaleze anul viitor, chiar să depăşească, nivelul de 2,3 miliarde de lire sterline (2,6 miliarde de euro) al asistenţei furnizate anul acesta" Ucrainei, a afirmat Rishi Sunak.

"Eforturile trebuie să se concentreze pe degradarea capacităţilor Rusiei de a se regrupa şi reaproviziona (...)", a subliniat Rishi Sunak.

La reuniunea Forţei comune de reacţie participă reprezentanţii Marii Britanii, Danemarcei, Finlandei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Olandei, Suediei şi Norvegiei. Principala temă a reuniunii este asistenţa oferită Ucrainei în contextul invaziei militare ruse, pe care Moscova o numeşte "operaţiune militară specială".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
m.britanie,
ucraina,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici