Ucraina spune că a lovit o navă rusă în Crimeea anexată

Ucraina a declarat că marina sa a lovit o navă de salvare aparţinând flotei ruseşti din Marea Neagră în peninsula anexată Crimeea, scoţând-o din uz.

954 afișări
Imaginea articolului Ucraina spune că a lovit o navă rusă în Crimeea anexată

Sursa foto: X/Defense of Ukraine

Nu a precizat unde a avut loc atacul, dar imagini de pe reţelele de socializare care ar fi fost filmate în portul Sevastopol din Crimeea arătau o navă în flăcări, relatează AFP.

„Astăzi, Marina ucraineană a lovit nava de salvare rusă Kommuna în Crimeea ocupată temporar", a declarat Ministerul ucrainean al Apărării.

Marina rusă folosea nava pentru lucrări de mare adâncime, inclusiv pentru ridicarea submarinelor şi a încărcăturilor scufundate, şi era una dintre cele mai vechi în serviciu, a precizat Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, Dmytro Pletenchuk, a declarat că pagubele provocate de atac sunt neclare, dar că nava „nu îşi mai poate îndeplini sarcinile".

„Acest lucru va continua să se întâmple până când ruşii vor rămâne fără nave sau vor părăsi Crimeea", a spus el.

Guvernatorul instalat de ruşi la Sevastopol, Mihail Razvozhayev, a declarat anterior că armata Moscovei a „respins un atac cu o rachetă anti-navă" asupra unei nave din port.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici