Ucraina va lupta pentru tot teritoriul, blocajul „nu este o opţiune", afirmă Zelenski

Ucraina va lupta pentru a-şi recupera tot teritoriul ocupat de forţele ruseşti, a declarat marţi preşedintele Volodimir Zelenski, în timp ce trupele sale se luptă în Sievierodonetsk într-una dintre cele mai sângeroase bătălii terestre din timpul războiului.

1037 afișări
Imaginea articolului Ucraina va lupta pentru tot teritoriul, blocajul „nu este o opţiune", afirmă Zelenski

„Am pierdut deja prea mulţi oameni pentru a ne ceda pur şi simplu teritoriul", a declarat Zelenski la un eveniment găzduit de ziarul britanic Financial Times, citat de Reuters.

Un impas nu este „o opţiune", a spus el: „trebuie să realizăm o deocupare completă a întregului nostru teritoriu".

Comentariile lui Zelenski au răspuns energic la sugestiile potrivit cărora Ucraina trebuie să cedeze teritoriul Rusiei pentru a pune capăt războiului, aflat acum în a patra lună.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat într-un interviu recent că este important să nu „umilim" Moscova, comentarii interpretate în Ucraina ca implicând faptul că trebuie să accepte unele cereri ruseşti.

Întrebat despre comentariile lui Macron, Zelenski a declarat: „Nu am avut timp să discutăm cu el. Nu vom umili pe nimeni, vom răspunde cu aceeaşi monedă".

În acest timp, trupele ucrainene din Sievierodonetsk încercau să se agaţe de câştigul pe care Kievul a declarat că forţele sale l-a obţinut într-o contraofensivă surpriză care a schimbat ritmul acolo săptămâna trecută.

Lupta pentru micul oraş industrial din estul ţării a apărut ca o bătălie crucială, Rusia concentrându-şi puterea ofensivă în speranţa de a atinge unul dintre obiectivele sale declarate - capturarea completă a provinciei Luhansk.

Primarul din Sievierodonetsk, Oleksandr Striuk, a declarat marţi la televiziunea ucraineană că forţele ucrainene fac tot ce pot pentru a se menţine pe poziţii: „Forţele noastre armate şi-au întărit poziţiile şi menţin linia".

Un alt oficial local, Roman Vlasenko, a declarat că forţele ucrainene controlau zona industrială a oraşului şi uzina chimică Azot.

Moscova a declarat că trupele sale au avansat.

Reuters nu a putut verifica în mod independent situaţia de la faţa locului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici