Ucraina va primi un nou pachet de ajutor „semnificativ”, a declarat un oficial american la summitul NATO

Preşedintele american Joe Biden şi liderii G7 urmează să facă un „anunţ major” alături de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski cu privire la creşterea capacităţilor militare ale Ucrainei, oferind asistenţă suplimentară ţării devastate de război. Totuşi, preşedintele ucrainean îşi exprimă frustrarea că nu a primit invitaţie pentru aderarea la NATO.

284 afișări
Imaginea articolului Ucraina va primi un nou pachet de ajutor „semnificativ”, a declarat un oficial american la summitul NATO

Mediafax Foto - AP News

,,Statele Unite, împreună cu liderii G7, vor anunţa intenţia noastră de a ajuta Ucraina să construiască o armată cu care să se poată apăra şi să descurajeze un viitor atac”, a declarat miercuri directorul senior al Consiliului Naţional de Securitate pentru Europa, Amanda Sloat, miercuri.

Alianţa va organiza şi şedinţa inaugurală a Consiliului NATO-Ucraina, înainte ca Biden să se întâlnească cu Zelenski şi să discute despre „sprijinul pentru Ucraina în viitorul apropiat şi îndepărtat”, a mai  comunicat Amanda Sloat. 

Ea adăugat că scopul declaraţiei va fi dublu: întărirea descurajării unui atac rusesc asupra Ucrainei şi trimiterea unui mesaj Kremlinului. 

Anunţul va fi făcut la „un eveniment cu liderii G7 şi preşedintele Zelenski” după încheierea summitului  NATO, urmând să vină mai multe informaţii. 

Miercuri, Biden va susţine un discurs major despre politica externă, reflectând asupra forţei şi puterii alianţei NATO, a adăugat Sloat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici