Ucrainean condamnat la 11 ani de închisoare pentru scurgere de informaţii către trupele ruseşti

Un ucrainean a fost condamnat la 11 ani în închisoare deoarece a divulgat informaţii militare trupelor ruseşti, a anunţat Serviciul de Securitate al Ucrainei.

221 afișări
Imaginea articolului Ucrainean condamnat la 11 ani de închisoare pentru scurgere de informaţii către trupele ruseşti

SBU a anunţat că bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a comunicat forţelor ruseşti poziţia trupelor ucrainene din Kramatorsk, în estul Ucrainei.

„După începerea invaziei la scară largă, el a colectat informaţii despre locurile şi mişcările unităţilor forţelor de apărare din zonele de pe linia frontului din regiunea Doneţk. În primul rând, atacatorul a încercat să identifice poziţiile de luptă şi fortificaţiile forţelor armate ucrainene din zona Kramatorsk", a anunţat SBU, potrivit Sky News.

Bărbatul a fost arestat de autorităţile ucrainene în luna martie.

Atunci, s-a spus despre el că era un „rezident care a cooperat în mod voluntar cu inamicul". Potrivit ucrainenilor, el a fost abordat de un fost coleg de şcoală, simpatizant al separatiştilor, care i-a cerut să ofere informaţii.

Se pare că ruşii au vrut să folosească aceste informaţii pentru a „pregăti şi efectua lovituri cu rachete" asupra oraşului Kramatorsk din regiunea Doneţk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici