Ucrainenii au ales cum vor fi redenumite staţiile de metrou din Kiev cu rezonanţă sovietică

Ucrainenii au participat la un sondaj online şi au decis cum vor fi redenumite staţiile de metrou din Kiev cu rezonanţă sovietică, anunţă BBC.

840 afișări
Imaginea articolului Ucrainenii au ales cum vor fi redenumite staţiile de metrou din Kiev cu rezonanţă sovietică

Cinci dintre staţiile de metrou din Kiev urmează să fie redenumite, în contextul în care capitala ucraineană încearcă să îşi „derusifice" reţeaua de transport.

Autorităţile spun că 170.000 de persoane au participat la un sondaj online pentru a selecta noi nume pentru anumite staţii cu conotaţii sovietice. Consilierii municipali vor încerca să oficializeze modificările cerute de ucraineni.

Alegătorii au decis că Staţia Piaţa Leo Tolstoi ar trebui redenumită în onoarea scriitorului ucrainean Vasyl Stus şi că staţia Beresteiska ar putea să se numească Buchanskaya. De asemenea, staţia Eroii Niprului ar trebui să devină Eroi ai Ucrainei, Staţia Minsk ar trebui să fie redenumită Varşovia, iar staţia Prietenia popoarelor ar trebui să se numească în viitor Botanica

Luna trecută, oamenii din Kiev au aplaudat când o statuie reprezentând prietenia dintre Rusia şi Ucraina a fost demontată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici