Ucrainenii suferă în frig şi întuneric. Zelenski cere ONU să pedepsească Rusia

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite să acţioneze împotriva Rusiei în legătură cu atacurile aeriene asupra infrastructurii civile, care au aruncat din nou oraşele ucrainene în întuneric şi frig, în timp ce se instalează iarna.

848 afișări
Imaginea articolului Ucrainenii suferă în frig şi întuneric. Zelenski cere ONU să pedepsească Rusia

Ucrainenii suferă în frig şi întuneric. Zelenski cere ONU să pedepsească Rusia

Rusia a lansat miercuri un şir de rachete pe teritoriul Ucrainei, ucigând 10 persoane, forţând închiderea centralelor nucleare şi întrerupând alimentarea cu apă şi electricitate în multe locuri.

"Astăzi este doar o zi, dar am fost 70 de rachete. Aceasta este formula rusească de teroare. Toate acestea sunt îndreptate împotriva infrastructurii noastre energetice... Spitalele, şcolile, transportul, cartierele rezidenţiale, toate au avut de suferit", a declarat Zelenski.

Ucraina aşteaptă să vadă "o reacţie foarte fermă" din partea lumii la atacurile aeriene de miercuri, a adăugat el.

Ambasadorul american la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin a folosit „ca armă iarna pentru a provoca suferinţe imense poporului ucrainean".

Preşedintele rus "va încerca să îngheţe ţara până la supunere", a adăugat ea.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasily Nebenzya, a răspuns plângându-se că este împotriva regulilor consiliului ca Zelenski să apară prin legătură video şi a respins ceea ce a numit "ameninţări nesăbuite şi ultimatumuri" din partea Ucrainei şi a susţinătorilor săi din Occident.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
zelenski,
onu,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici