UE adoptă noi sancţiuni împotriva Iranului din cauza reprimării protestelor

Miniştrii de Externe din statele Uniunii Europene au aprobat, luni, noi sancţiuni împotriva Administraţiei din Iran, din cauza acţiunilor de reprimare a demonstranţilor.

174 afișări
Imaginea articolului UE adoptă noi sancţiuni împotriva Iranului din cauza reprimării protestelor

"În cursul Consiliului pentru Afaceri Externe, miniştrii au adoptat un nou pachet de sancţiuni împotriva Iranului, vizându-i pe cei responsabili de coordonarea acţiunilor de reprimare", a anunţat Preşedinţia suedeză a Consiliului UE.

"Uniunea Europeană condamnă vehement utilizarea brutală şi disproporţionată a forţei de către autorităţile iraniene împotriva protestatarilor paşnici", a precizat Preşedinţia Consiliului UE.

Iranul a fost afectat de proteste violente masive după moartea unei tinere, în septembrie 2022, în custodia Poliţiei moravurilor. Regimul islamist de la Teheran a reprimat brutal protestele şi a executat protestatari.

Potrivit unor surse citate de site-ul Tagesschau.de, pe lista persoanelor sancţionate au fost introduse încă 37 de nume, inclusiv ale unor oficiali din cadrul Gardienilor Revoluţiei.

Cu toate acestea, Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a transmis luni Parlamentului European că Gardienii Revoluţiei din Iran nu pot fi catalogaţi organizaţie teroristă fără o decizie a unei instanţe judiciare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici