UE anulează recepţia pentru Ziua Europei de la Tel Aviv: de vină ar fi un ministru

Recepţia diplomatică de la Tel Aviv, cu ocazia Zilei Europei, unde a fost anunţată prezenţa controversatului ministru israelian al Securităţii Naţionale, exponent al extremei drepte, Itamar Ben Gvir, a fost anulată.

316 afișări
Imaginea articolului UE anulează recepţia pentru Ziua Europei de la Tel Aviv: de vină ar fi un ministru

UE anulează recepţia pentru Ziua Europei la Tel Aviv: de vinp este ministrului Ben Gvir

După o întâlnire a ambasadorilor celor 27 ţări membre, delegaţia UE în Israel, după ce a declarat că „abia aşteaptă să sărbătorim Ziua Europei pe 9 mai, ca în fiecare an”, a informat: „Din păcate, anul acesta am decis să anulăm recepţia diplomatică, întrucât nu vrem să oferim o platformă cuiva ale cărui opinii contrazic valorile pe care le reprezintă Europa”.

Delegaţia nu îl menţionează în mod explicit pe Ben Gvir, dar se face referire la acesta, care, potrivit presei statului evreiesc, ar fi insistat să fie prezent, în locul ministrului de externe israelian Eli Cohen, care era angajat într-o vizită în India.

În orice caz, a anunţat Delegaţia pe twitter, „evenimentul cultural de Ziua Europei pentru publicul israelian va fi menţinut pentru a sărbători relaţia bilaterală puternică şi constructivă cu prietenii şi partenerii noştri din Israel”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici